SEM MULLER

Mijn naam is Sem Muller en ik ben 18 jaar (ben op dezelfde dag als Loes jarig, ook 28 dec.) Ik woon samen met mijn ouders en mijn tweelingbroer Joey in Venray. Al vanaf mijn 3e jaar ga ik naar mytylschool Ulingshof in Venlo waar ik erg veel heb geleerd, o.a. hoe ik met mijn elektrische rolstoel moet rijden, hoe ik mijn spraakcomputer kan bedienen en wat ik er allemaal mee kan doen; sinds vorig jaar kan ik die nl. ook als gewone computer gebruiken en dat vind ik super leuk. Dat is dan ook mijn grootste hobby! Ik kan nu van alles op YouTube bekijken, spelletjes doen, muziek luisteren en ook kan ik er sinds kort de televisie thuis mee bedienen (kan ik er soms stiekem een andere zender opzetten of het geluid uitzetten, haha). Ik hou dus ook van grapjes. Ook kan ik mailtjes versturen.

Ik mag nog 1 jaar naar Ulingshof. Het afgelopen jaar heb ik 1 dag in de week stage gelopen bij PSW in Sevenum, wat ik erg leuk vond. Dat is nu omgezet in dagbesteding en in de loop van het komende schooljaar wordt dit langzaamaan uitgebreid zodat ik na mijn schooltijd daar volledig naar toe kan. Vlak voor de zomervakantie heb ik een nieuwe spraakcomputer gekregen mét oogbesturing waar ik het nieuwe schooljaar heel veel mee ga oefenen!

Verder vind ik het leuk om te paardrijden, wat ik 1x in de 14 dagen doe. Ook zwemmen vind ik fijn, 2x in de week op school en af en toe met mijn ouders naar het thermaalbad in Arcen. Wat ik ook erg leuk vind is naar het theater/de schouwburg gaan. Zo ben ik al meerdere keren naar Nick en Simon geweest en naar Ernst, Bobbie en de rest. De laatste keer was ik naar Buurman en Buurman.

Ik vind het, net als mijn ouders en mijn broer, heel fijn dat we deze woonplek hebben gevonden (cool, ga ik eerder op mezelf wonen dan Joey), maar tevens ook erg spannend! Wij hopen dat het voor ons allemaal een fijn (t)huis wordt.