LOES VAN ENCKEVORT

Ik ben Loes van Enckevort en ik ben geboren op 28-12-1998. Ik heb het syndroom van Down. Samen met mijn ouders en hond Senna woon ik in Kronenberg. Mijn oudere broers Rob, Frank, Mark en zus Rianne hebben een eigen huis. Rob is getrouwd met Karlijn en samen hebben ze twee dochters Lotte en Maud.

Ik heb altijd thuis gewoond. Met de 2,5 jaar ging ik naar de peuterklas in Kronenberg en Sevenum. Toen ik 4 werd ging ik naar de OBS de Krullevaar in Sevenum: dit is een Jenaplan-school. Na groep acht ben ik net als mijn klasgenoten naar het voortgezet onderwijs gegaan. Ik zit nu op VSO I mpuls, dit is een ZMLK-school in Tegelen.

Ik ga altijd graag naar school, dat kan gelukkig nog tot juli 2018. Sinds 2016 loop ik één morgen stage bij de dorpsdagvoorziening in Kronenberg. Daar help ik de vrijwilligers met verschillende taakjes en doe gezellige dingen met de mensen. Vanaf 2017 loop ik ook stage bij De Bekkerie in Boekend, hier help ik 1 dag in de keuken en 1 dag als redacteur bij de glossy Magjezien. Thuis heb ik ook taakjes om mee te helpen, dat is goed om te leren. Mijn persoonlijk begeleidster Vera die ondersteunt mij hierin. Dat komt goed van pas omdat ik net als mijn broers en zus ook een eigen huis wil. geWoon mijn eigen thuis.

Ik ga elke week zwemmen op maandag en zaterdag. Mijn hobby’s zijn mandala’s kleuren, knutselen, dansen, koken, Senna mijn hond en de paarden mee verzorgen bij de buren. Lekker buiten springen op de trampoline en voetballen met mijn broers.

Een keer in de twee weken ga ik samen met mijn vriend Jasper naar disco het Trefpunt in de Shuffle. Samen op stap waar ik ook mijn vriendinnen tegenkom. Op vakantie gaan en lekker uit eten is feest voor mij.

geWoon een eigen huis, waar ik familie, vrienden en buren ontvangen kan.
geWoon een eigen huis, waar ik al mijn talenten kan gebruiken.
geWoon een eigen huis, waar we gezellig samen koken, eten, tv kijken en spelletjes doen.
geWoon een eigen huis, met altijd iemand in de buurt waar ik op vertrouwen kan.

Dit alles samen geeft mij: geWoon een eigen huis, waar ik ook echt thuis ben!

Huub en Maria van Enckevort, ouders van Loes

Wij zijn Huub en Maria van Enckevort. We hebben 5 kinderen, 3 zoons en 2 dochters. Loes is onze jongste en geboren met het syndroom van Down. Samen hebben we een kleinschalig familiebedrijf en telen aardbeien. Als ondernemers hebben wij gekozen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Het proces van grond tot mond verzorgen we helemaal zelf. Al onze aardbeien krijgen een eigen waardevolle bestemming. Zo zien wij dat ook met onze kinderen. We denken in mogelijkheden ieder met z’n eigen talent, gewoon op school, thuis, werk en hobby. Ook voor Loes, met als verschil dat Loes altijd ondersteuning en begeleiding nodig heeft.

geWoon een (t)huis tussen medebewoners, kleinschalig waarin kwaliteit van leven en beleven voorop staat.
geWoon waar ook ruimte, aandacht en inspraak is voor ouders, familieleden en begeleiders.
geWoon een eigen plek voor Loes waarin ze haar talenten kan inzetten en benutten.
geWoon waar ook buren belangrijk zijn, waarbij je bij elkaar op de koffie kunt gaan.
geWoon een (t)huis dichtbij alle voorzieningen.